Recensioner & artiklar

Här hittar du recensioner av och artiklar om mina böcker Framtidens ledarskap, Jag vill ha en bättre chef – Nu! och Från Zombie till Superchef.

Vd-tidningen – augusti 2016

Intervju i Vd-tidningen i augusti 2016. Skriven av Karin Thorsell.

Klicka på artikeln för att få upp i full storlek

eller läs direkt på webben KLICKA HÄR

Vd-tidningen_aug2016

FRÅN ZOMBIE TILL SUPERCHEF

Fackförbundet Vision recenserar – september 2016

Susanne Blick på fackförbundet Vision skriver den 8 september 2016 en recension av boken Från Zombie till Superchef.

Klicka på artikeln för att läsa i full storlek

eller läs direkt på Visions webbsida genom att KLICKA HÄR

recension_vision_fran_zombie_till_superchef

Svenska Dagbladet – april 2016

Intervjuad av Emilia Radow Ingvarson i Svenska Dagbladet (SvD) den 4 april 2016.
Klicka på artikeln för att få upp i full storlek

160404_SvD_Large

Kvalitetsmagasinet – februari 2016

Anna Nyström på Kvalitetsmagasinet skriver om boken Från Zombie till Superchef den 9 februari 2016. Läs på webben: KLICKA HÄR

Recension_Kvalitetsmagasinet

Malmötidningen / Limhamnstidningen / Vi på Näset – december 2015

Kim Hall på Limhamstidningen skriver en notis om att boken Från Zombie till Superchef kommer efter nyår. Läs även tidningen direkt on-line på denna länk. KLICKA HÄR

FrZombieTillSuperchef

JAG VILL HA EN BÄTTRE CHEF – NU!

Tidningen Journalisten – december 2015

Qia Rindevall tipsar den 22 december 2015 om boken Jag vill ha en bättre chef Nu! under rubriken “Boktips för långa helgdagar” om lämpliga böcker att läsa under julhelgerna.

(klicka på bild för större format)

Journalisten_RecensionDec2015

Civilekonomen – december 2015

Sofia Callius intervjuar mig om boken ”Jag vill ha en bättre chef – Nu!” i tidningen Civilekonomen (nr 10/2015).

Läs på webben – KLICKA HÄR

(klicka på bild för större format)

CivilekonomenArtikel

Hemmets – december 2015

Tips på böcker att ge bort i julklapp från Gunilla Wall på Hemmets.

Länk till Hemmets: Klicka här

HemmetsJulklapp

Tidningen Chefs webbtidning – september 2015

Fredrik Emdén skriver en artikel om boken Jag vill ha en bättre chef i webbversionen av Tidningen Chef den 23 september 2015.
“Civilekonomen och chefen Pia Vinge­stråhle har skrivit en bok om ledarskap, för medarbetare. ”Jag vill ha en bättre chef – nu!” heter den. Men ja, chefen får gärna tjuvkika i den.”

LÄS ARTIKELN PÅ WEBBEN – KLICKA HÄR

Pia-Vingestråhle-pressfotoSMALL

Eller klicka på artikeln för att se större version.

recension_tidningen_chef

Varbergsposten – september 2015

Boken lyfts fram under “Marias Boktips” i Varbergsposten. Se urklipp nedan.

Klicka på länken här under om du vill läsa tidningen på webben:

Länk till Varbergsposten

Varbergspostenv36-104x300

Bokblogg: Bokförslaget – september 2015

Maria Redström Norrman recenserar boken Jag vill ha en bättre chef – Nu! i sin bokblogg Bokförslaget den 3 september 2015. Hon skriver bland annat:

“En inspiration för alla som känner att de vill utvecklas, bidra och må bättre på jobbet.”

 

För att läsa recension på webbsidan KLICKA HÄR

150903_RecensionBokförslaget

Tidningen Chef – augusti 2015

Artikel om boken Jag vill ha en bättre chef – Nu! i Tidningen Chef nr 8, 2015. Skriven av Fredrik Emdén på Tidningen Chef.

tidningenChef

 

KvalitetsMagasinet – augusti 2015

Linda Johansson på KvalitetsMagasinet recenserar boken under rubriken LÄSVÄRT den 18 augusti 2015. Hon skriver bl.a.

“När ledarskapet brister ställs högre krav på medarbetarna. Pia Vingestråhle vänder i sin senaste bok på ledarskapet dynamik och reder ut medarbetarens möjlighet att påverka en dålig chef.”

För att läsa recension på webbsidan KLICKA HÄR

KvalitetsMagasinet01 KvalitetsMagasinet03

 

Bokblogg: LitteraturMagazinet – augusti 2015

LitteraturMagazinets Daniel Gunnarsson har recenserat boken Jag vill ha en bättre chef – Nu! den 8 augusti 2015. För att läsa mer klicka på artikeln för stor version eller KLICKA HÄR för att läsa på webbsida.

recension_litteraturmagazinet

P4 Radio Kristianstad – augusti 2015

Intervju i Morgonprogrammet i P4 Radio Kristianstad den 4 augusti 2015. För att läsa artikel och lyssna KLICKA HÄR annars kan du lyssna direkt här via den inbäddade spelaren.

 

BTJ-häftet – augusti 2015

Ett citat från recension av Karin Skagerberg, BTJ (Bibliotekstjänst). Hämtat ur BTJ-häftet nr 17, 2015 (v. 31):

“…Boken skuldbelägger varken chefer eller anställda, utan fokus ligger hela tiden på kommunikation och öppenhet som första steg. Ett enkelt språk och pedagogiska frågor att själv fundera kring gör boken till ett bra första steg mot en bättre arbetsmiljö för den som tröttnat på sin chef.”

BTJ

 

Norra Skåne – juli 2015 

artikel_Norra_Skane

Artikel av Anna Persdotter den 25 juli 2015. Länk till artikeln på webben: Klicka här

 

Fem snabba tips – juli 2015

Webbisdan “Fem snabba tips” lyfter den 2 juli 2015 fram boken och ger fem snabba tips om hur man får en bättre chef: KLICKA HÄR

FemSnabbaTips

 

Lokaltidingen Malmö – juli 2015

recension_lokaltidningen

 

Artikeln i Lokaltidningen den 1 juli 2015. För att läsa på webben: KLICKA HÄR

 

Återkoppling och kommentarer från läsare:

—————————————–

0_003”Denna bok borde köpas in av alla företag och ges till de anställda i julklapp. Hade alla läst denna tror jag att vi hade fått ett bättre arbetsklimat”

– Ekonom vid medelstort företag –

—————————————-

”Nu har jag läst din bok. Och du har lyckats igen – kan man lugnt säga. Jag är övertygad om att boken kommer hjälpa många där ute, att den helt enkelt blir ett bra verktyg för att förändra ens situation. Alla känner igen sig så du har en stor målgrupp. Jag gillar att du nu även har tagit med egna erfarenheter – det gör det hela ännu mer levande och trovärdigt.”

– Återkoppling från affärskollega –

—————————————–

”Mycket intressant läsning. Ett högst aktuellt ämne.”

– Christina –

—————————————–

”En läsvärd bok med mycket intressanta infallsvinklar”

– Anna –

—————————————–

”En bok som hjälper den som har en dåligt situation på jobbet. Men också en bok som ger en ”en spark i ändan” att ta tag i sin situation och göra något. Därför kan man som chef faktiskt med fördel ge den till en missnöjd anställd”

– HR-chef –

—————————————–

FRAMTIDENS LEDARSKAP

Recensioner Framtidens ledarskap® – kommentarer och annan återkoppling:

2014-07-08 Recension av LitteraturMagazinets bokbloggare Daniel Gunnarsson

Här kommer länk till hela recentionen av Daniel Gunnarsson:
http://www.litteraturmagazinet.se/daniel-gunnarsson/boklogg/framtidens-ledarskap-4347261

Några citat ur recensionen:
“Boken är lättläst och intressant vilket gör att en praktiker både har tid och möjlighet att ta till sig av innehållet”
“Allt är så samlat och tillrättalagt och det uppskattar jag när man vill förkovra sig i något.”
“Betyget blir 4 DG, men viktigare är att detta är en bok som jag önskar och vill att alla mina framtida chefer har läst!”

Recension_LitteraturM

Hela bloggtexten hittar du också här

2014-07-03 En “blänkare” av LitteraturMagazinets bloggare Daniel Gunnarsson

Litteraturbloggaren Daniel Gunnarsson på ‪Litteraturmagazinet‬ har läst Framtidens ledarskap och skriver:
“Dags att läsa lite facklitteratur. Mycket intressant och givande läsning! ‪#‎PiaVingestråhle‬ ‪#‎ForzumFörlag‬ ‪#‎FramtidensLedarskap‬ /‪#‎daniel_lm‬ ”
Länk LitteraturMagazinet: http://www.litteraturmagazinet.se/instagram/p/p9I3i8lQHS/
Länk Instagram:   http://instagram.com/p/p9I3i8lQHS/

 

LitteraturM_notis

Hedin Exformation – augusti 2014

Recension av Hedin Exformation. Citat: ”Min första spontana känsla är att detta är en oerhört lättläst bok och att jag håller med om i princip allt som Pia skriver. Spännande!”

Läs mer KLICKA HÄR

HedinExformation

2014-06 Framtidens ledarskap omnämd i tidningen Personal & Ledarskap

Ett omnämnande i HR-tidningen Personal & Ledarskap nr 6/2014.

0Personal&Ledarskap6_2014

 

2014-05-13 Recension i BTJ:s katalog (Häftepos 14113179)

Citat hämtat från recensionen:
“Boken vänder sig till och borde läsas av alla som leder och har personalansvar. Den är lättläst, enkel att förstå och Pia Vingestråhle beskriver sitt synsätt med levande exempel.”
–    Lektör
Louise Sverud

BTJ2

2014-04-22 Recension i Tidningen Chef

Tidningsrecension av boken Framtidens ledarskap i tidningen Chef nr 4/2014 under rubriken “Tre böcker du inte får missa”

Tidningen_Chef

 

 

2014-04-04  Recension Kvalitetsmagasinet (webb)

“LÄSVÄRT Bygg en hållbar arbetplats, välj aktivt hur du vill leda och skapa engagemang bland medarbetarna. Det är något av det som Pia Vingestråhle vill förmedla.”
Läs mer

Kvalitetsmagasinet_FL

 

Kommentarer eller mail från läsare/kunder:

“Hej Pia. Jag måste säga att jag tycker din bok är fantastisk. Du har gjort en väldigt läsvärd bok. Du har en bra ton, det är lätt konsumerat, du blandar de “gråa rutorna” på ett bra sätt. Och inte minst – jag håller med om vad du skriver. Jag skulle ha kunnat skrivit det själv!

Jag hade med boken på en ledningsgrupp för ett par veckor sedan och jag lovade att de skulle få var sitt exemplar. Så jag skulle vilja beställa XX exemplar av dig för att kunna ge bort till kunder och samarbetspartners. 

Önskar dig en fortsatt god sommar och jag hoppas du håller ”pennan” varm.”

*********************

“Jag ser boken som en inspirationskälla. Den ger väldigt bra vägledning till en ny chef eller påminner en ”gammal” chef om saker som han/hon kanske redan vet men har förträngt efter flera år av chefskap. Boken är mycket lättläst vilket jag uppskattar. Det finns tillräckligt många tjocka böcker redan som har en mer teoretisk beskrivning av ledarskap och av att leda ett team. Och… det var inte utan att man drog på smilbandet när man läste beskrivningen av de olika ledartyperna.”

– General manager, USA –

——————–

“Jag uppskattar verkligen ditt sätt att “coacha” läsaren.”

——————–

“När jag hade läst färdigt boken frågade jag mig själv “Vad har jag ha gjort och vad kan jag göra för att en medarbetare skall lyckas, bli mer effektiv, eller helt enkelt göra sitt jobb bättre?”

———————-

“Nu har jag läst din bok. Tyckte mycket om den! Välstrukturerad, lätt att ta till sig och uttömmande i sin enkelhet!”

———————–

“Jag vill ge dej en komplimang för en välstrukturerad och lättläst bok. Jag skall ge den vidare till min dotter som också kan ha nytta av läsningen.”

——————–

Hej Pia!
Jag vill bara skriva och säga att jag njuter verkligen av att läsa din bok. Framtidens ledarskap – den går rakt in i hela kroppen och “knoppen” också förstås…!.
Allt det du skriver om har jag praktiserat som ledare inom en kommunal verksamhet, vill inte påstå att jag alltid klarat av att leva upp till det, men min värdeplattform har alltid utgått från mina medarbetares välmående och att varje individ har rätt att bli sedd, hörd, bekräftad och respekterad.

Ännu en gång jättetack för en underbar bok!

Med vänlig hälsning

books_may16_large